BARA EN TIA

Stötta Plan International tillsammans med DinSko I SUPPORT GIRLS – BECAUSE I´M GOOD

Vi tycker att hösten skall förbli varm och ljus samt lysa av girl-power. Hjälp oss att stärka flickors rättigheter i världen genom att stötta vårt samarbete med Plan Internationals initiativ ”Because I am a Girl”.

Bara en Tia

Vi startar upp insamlingsinitiativet ”Bara En Tia” i alla våra DinSko-butiker. Det ger dig möjlighet att frivilligt skänka 10 kronor för att stötta arbetet för unga flickor. Som tack får du en fin shoppingbag med unik design. Välkommen in till din närmaste DinSko-butik redan nu för att bidra och sprida budskapet vidare på stan med vår kärleksspridande tygpåse! Det kallar vi girl-power!

#BecauseiamaGirl
Fota din påse på stan och uppmana dina vänner att göra samma sak!

Because I am a Girl – The story

”Because I am a Girl” är Plan Internationals globala initiativ som uppmärksammar flickors rättigheter. I många utvecklingsländer diskrimineras unga flickor just för att de är flickor. De utsätts för våld, förlorar rätten att gå i skolan, gifts bort i tidig ålder och blir gravida när de själva är barn. Detta är ett brott mot mänskliga rättigheter. Alla vinner på jämställdhet och för ett lands utveckling är det avgörande att både flickor och pojkar får tillgång till utbildning. Att utbilda flickor lyfter helt enkelt hela samhället ur fattigdom. Plan International vill därför sätta flickors situation på den internationella agendan och skapa en global rörelse som kräver av världens ledare att flickors rättigheter respekteras var de än bor.

Läs mer om Plan Internationals initiativ Because I am a Girlplansverige.org/flicka

;

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK