.

//Marcus Schuterman//
Ålder: 26 år Bor: Stockholm 
Familj: Mamma, pappa och lillasyster Aktuell med: Vårkampanj för FEETFIRST, herrmoderedaktör på Metro mode. Skominne: Jag älskade Converse när jag var liten. En dag kom jag hem med tretton par, hade köpt alla färger som fanns. Mamma blev inte så glad på mig och jag fick lämna tillbaka alla utom två par. Men jag minns hur nöjd jag var, jag hade dem jämt. INSTAGRAM: @mschuterman

Marcus Schuterman


"Skorna är viktigast"

Med modet i blodet var det kanske ingen slump att det var modebranschen som till sist lockade. Men vägen dit var inte självklar utan krävde både en mors goda råd och juridikstudier.

av ANNA THELNING

PRECIS HEMKOMMEN från en resa till Zanzibar står en solbränd Marcus Schuterman och dansar avslappnat framför en rullande kamera när vi kliver in i studion som är dagens arbetsplats. – Jag tycker sånt här är jättekul. Jag har inga problem med att stå framför kameran, berättar Marcus med ett brett leende. Det goda självförtroendet grundar sig i en barndom fylld av mycket kärlek men också frihet. Något han även fått med sig hemifrån är det stora intresset för mode då hans mamma driver en av Stockholms mest välkända modebutiker. – Mamma har alltid varit intresserad av mode och stil så det kom väldigt naturligt för mig att kastas in i den världen. Jag började jobba redan som 12-åring och hjälpte till på lagret och i butiken.

Var det en självklarhet att du skulle fortsätta i samma fotspår? – Nej, absolut inte. Jag var sugen på att läsa juridik och stack till USA för att läsa Pre Law på universitetet, men det kändes inte rätt. Jag testade en massa olika saker, men i slutändan kom jag fram till att det ändå var mode och skrivandet jag var intresserad av.

Nu bloggar du om herrmode på Metro Mode. Har du alltid varit intresserad av vad du tar på dig? – Jo, så är det nog. Mode gör mig glad. För några år sedan var jag väldigt inne på preppylooken och var ofta klädd i skjorta, skräddarsydda byxor, fluga och finskor. Nu är jag lite mer nedtonad i min stil. Jag tycker inte om att sticka ut med galna outfits utan gillar mer det klassiska och tidlösa. Men mode får gärna vara personligt, jag inspireras av människor som vågar hitta sin egen stil. 

Om man vill bygga upp en bra basgarderob, hur börjar man? – Att bygga en basgarderob är lite som att måla en tavla. Man börjar med en enkel bas och toppar med lite roligare grejer. För mig är en bra bas två par chinos, beiga och marinblå, tvättade och otvättade jeans, vita t-shirts och en vit och marinblå kashmirtröja. Med dessa plagg som grund bygger man sen på med snygga accessoarer. Rocken är också ett viktigt plagg i min egen garderob men passar kanske inte alla. Idag finns det jättemånga märken som säljer bra basplagg så det finns något för alla plånböcker. 

Och vilka skor bör man ha? – Skorna är viktigast för helheten. Jag älskar skor. Hur man väljer att bära och matcha dem kan förändra en hel look. Sneakers måste man ha. Att matcha en marinblå välsittande kostym med cleana låga sneakers, älskar den looken. Så snyggt! Sen tycker jag att alla borde äga ett par snygga boots, gärna i brunt och utan snörning så att byxorna faller fint över skon.

Bästa stilråd? – Övermatcha inte. Att ha en accessoar eller ett plagg som sticker ut är kul men om du bär röda skor till en röd hatt blir det genast för mycket. Men det absolut viktigaste är att alltid utgå ifrån sig själv. Bara för att något trendar just nu passar kanske inte den stilen just dig. Lyssna på vad andra har att säga, men se det som inspiration, och utgå alltid ifrån vad du själv gillar.

Förutom inspirerande stiltips så skriver du ganska öppet om känslor och relationer? – Jag är uppväxt i en familj där känslor är något fint, viktigt och hälsosamt. Jag vill visa att det är fint att vara ledsen. I den digitala värld vi lever i idag så visas bara det som är bra. Jag vill att bloggen ska vara ett personligt fönster till mitt liv där jag även visar upp sånt som är jobbigt.

Marcus favoriter

Filter
 • Avdelning
 • Skotyp
 • Storlek
 • Färg
 • Pris
  SEK SEK
 • Varumärke
  • A

  • B

  • C

  • D

  • E

  • F

  • G

  • H

  • I

  • J

  • K

  • L

  • M

  • N

  • O

  • P

  • R

  • S

  • T

  • U

  • V

  • W

  • X

  • Z

 • Tillfälle
 • Butiker
 • Avancerade filter
 • Rensa filter
  Visa valda
{ "event": "impression", "ecommerce": { "impressions": [ { "name": "Sneakers", "id": "305746", "price": "349.00", "brand": "Lejon", "category": "Herr", "variant": "Blå", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Skopunkten", "position": 1, "list": "aplb - feetfirst > marcus schuterman intervju" }, { "name": "El Calcio", "id": "308094", "price": "799.00", "brand": "Ellesse", "category": "Herr", "variant": "Blå", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 2, "list": "aplb - feetfirst > marcus schuterman intervju" }, { "name": "Hamburg", "id": "306256", "price": "999.00", "brand": "Adidas", "category": "Herr", "variant": "Svarta", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 3, "list": "aplb - feetfirst > marcus schuterman intervju" }, { "name": "Sneakers", "id": "304304", "price": "299.00", "brand": "Dinsko", "category": "Herr", "variant": "Bruna", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Din Sko", "position": 4, "list": "aplb - feetfirst > marcus schuterman intervju" } ] } }
 • Skinn
;

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK

BLI MEDLEM OCH FÅ 10% PÅ NÄSTA KÖP i BUTIK!

VÄNLIGEN GODKÄNN VILLKOREN OCH FYLL I DITT PERSONNUMMER.

Medlemskap

Ansvarig för FEETFIRST Friends är NilsonGroup AB. Medlemskapet i FEETFIRST Friends är kostnadsfritt och tecknas med dig som är över 16 år och folkbokförd i Sverige. Som medlem registrerar du alla köp genom att ange personnummer i kassan (du behöver inget klubbkort).

Medlemskapet gäller i samtliga NilsonGroups svenska butiker, dvs. hos Din Sko, våra Ecco Stores, Jerns, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten, samt på feetfirst.se. Medlemskapet och övriga förmåner gäller endast vid köp till dig själv eller personer i ditt hushåll. Personer i samma hushåll kan koppla ihop sina medlemskap för att gemensamt samla bonus. Maximalt kan tre medlemmar anslutas till ett huvudmedlemskap. För sammankoppling av medlemskap kontakta FEETFIRST kundservice.

Bonus

Samtliga köp (dock inte köp av presentkort) är bonusgrundande. För att bonus ska registreras måste du visa upp giltig legitimation i butik alternativt ange personnummer vid köp på feetfirst.se. Bonus beräknas från och med ditt första köp som medlem och registreras på ditt medlemskap. Endast köp till dig själv eller personer i ditt hushåll är bonusgrundande. Gemensamt upparbetad bonus utbetalas till huvudmedlem men kan även lösas in av annan ansluten medlem. Bonus utgår med 2% av det totala inköpsbeloppet och betalas ut två gånger per år. Minsta belopp som betalas ut är 25 kr. Utbetalning sker i intervaller om 25 kr, dvs. 25 kr, 50 kr, 75 kr osv. Ej utbetalad bonus sparas till nästa utbetalningstillfälle. Du kan använda intjänad bonus vid köp av varor i NilsonGroups svenska butiker eller på feetfirst.se. Du kan inte lösa in bonus mot kontanter. Efter ett år förfaller outnyttjad bonus.

Personuppgiftshantering

NilsonGroup behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Personuppgiftsansvarig är NilsonGroup AB (org. nr: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Personuppgifter som vi behandlar är ditt för- och efternamn, din e-postadress, ditt mobilnummer, din födelsedag, din postadress samt uppgifter om dina köp (d.v.s kassakvitton). Vi behandlar dina uppgifter för att administrera bonus, för att skicka dig kundanpassade medlemserbjudanden, för att göra marknads- och kundanalyser samt för att möjliggöra riktad marknadsföring till dig baserad på dina tidigare inköp.

Vi sparar dina personuppgifter så länge du är medlem i FEETFIRST Friends.

Vi kan komma att anlita andra företag för att administrera ditt medlemskap och hjälpa oss med marknadsföringsutskick. Dessa företag är personuppgiftsbiträden och det är fortfarande vi som är personuppgiftsansvariga. Vi använder Bisnode för att uppdatera adressuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att överföras till land utanför EU eller EES. Huvuddelen av all kommunikation från FEETFIRST Friends sker via e-post och sms, men även adresserade utskick förekommer. Om du inte vill ha utskick med erbjudanden kan du när som helst kontakta FEETFIRST kundservice. Du har rätt att en gång per år, utan kostnad, skriftligen begära att få information om vilka uppgifter vi registrerat om dig. Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter. 

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

För att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter behöver vi en så kallad rättslig grund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla det avtal vi har med dig som medlem. 

Avsluta medlemskap

Ditt medlemskap gäller tills vidare. Du kan säga upp ditt medlemskap genom att kontakta FEETFIRST kundservice. Om bonusgrundande köp inte gjorts under 36 månader kommer medlemskapet avslutas. NilsonGroup har rätt att säga upp ditt medlemskap med omedelbar verkan i händelse av missbruk (t.ex. om du inte betalar för dina köp). I samband med att ditt medlemskap upphör att gälla kommer ditt medlemsnummer att spärras och samtliga dina registrerade personuppgifter att raderas från medlemsregistret. Detta sker så snart alla eventuella ekonomiska transaktioner är reglerade. Du har inte rätt till registrerad bonus efter det att ditt medlemskap upphört att gälla. 

Ändring av villkoren

Dessa medlemsvillkor gäller från och med den 20 september 2017, för dig som är medlem i FEETFIRST Friends. NilsonGroup förbehåller sig rätten att ändra medlemsvillkoren. Ändringar träder i kraft i samband med att desa publiceras på feetfirst.se där senaste villkoren alltid finns. NilsonGroup är inte ansvarig för bristande uppfyllelse av sina åtaganden enligt medlemsvillkoren eller skada som beror på omständigheter utanför NilsonGroups kontroll såsom, men inte begränsat till, lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet (sk. force majeure). 

Kontakt

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg

0340-86650 
friends@feetfirst.se

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy