LOGISTIK

På NilsonGroup finns en stark medvetenhet om att transporter har en miljöpåverkan. Vi arbetar därför kontinuerligt med att försöka minska till exempel de koldioxidutsläpp som vi orsakar genom våra transporter. Detta gör vi genom att aktivt välja både transportör och transportslag, samt genom att optimera fyllnadsgraden i våra kartonger och i de containers som transporteras via sjöfrakt.

På årsbasis produceras det ungefär 9 miljoner par skor i Asien och Europa som under året levereras till vårt centrallager i Varberg. Majoriteten av dessa skor tillverkas i Asien och fraktas med båt till olika hamnar i västra Sverige, medan övriga skor anländer med lastbil direkt till dörren. Från hamnen fraktas godset med lastbil till centrallagret. Centrallagret sänder löpande under året ut godset med lastbil till NilsonGroups butiker runt om i Norden. Att frakta skorna med båt är det primära valet eftersom det i nuläget betraktas som ett miljömässigt och ekonomiskt försvarbart alternativ.

Projekt under 2016

Under 2016 startades ett projekt inom samlastning och cross dock för att minska antalet transporter och för att minska omlastning och transportsträckor. Samlastning innebär att vi från centrallagret sampackar de skor som ska ut till en specifik butik med t.ex marknadsmaterial eller eventuella e-handelsorders.

Cross-dock är ett projekt där vi redan hos leverantören bestämmer till vilken butik skorna ska skickas. Kartongerna märks upp med speciella etiketter som har ett specifikt kollinummer som sedan styr ompackningen av kartongerna hos vår transportör i Sverige.

Godsflödet från vårt centrallager till våra butiker i Norden sker vanligtvis med lastbil, ibland i kombination med tåg. Genom att optimera fyllnadsgraden på de pallar som skickas kan vi minska totala antalet transporter.

;

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK