Varukorgen är tom

Total 0 SEK

Till kassan
  • FEETFIRST
  • Din Sko
  • Skopunkten

Miljö

Vår ambition är att miljöfrågor ska hanteras i alla led i värdekedjan och vi jobbar kontinuerligt med att minska både vår direkta och vår indirekta miljöpåverkan. Genom att tidigt i processen ställa krav, både internt och gentemot våra leverantörer, kan vi bland annat effektivisera vår resurshantering samt minska våra utsläpp och i förlängningen vårt klimatavtryck.

Kemikalier

Överallt i vår vardag finns kemikalier av olika slag och de flesta ämnen vi kommer i kontakt med i vardagen är inte skadliga för vår hälsa. Även skor innehåller kemikalier och på NilsonGroup har vi tillsammans med våra leverantörer ett ansvar att se till att våra produkter inte innehåller några ohälsosamma, miljöskadliga eller förbjudna ämnen. Vi nöjer oss inte med att kontrollera den färdiga skon utan har valt att gå längre tillbaka i värdekedjan och se till att dessa ämnen inte heller förekommer i tillverkningsprocessen. Detta ser vi som ett viktigt led i att skapa säkra och hälsosamma arbetsförhållanden ute hos våra leverantörer och motverka negativa miljöeffekter på grundvatten och åkermark runt våra produktionsenheter.

A Better Choice

När du köper ett par skor med märkningen A Better Choice gör du ett mer hållbart val. För att en produkt ska få märkningen A Better Choice krävs inte bara att den uppfyller de höga krav vi vanligtvis ställer på våra produkter gällande en socialt och miljömässigt ansvarstagande produktion. Den måste också ha tillverkats med extra omtanke om jordens resurser.

Vi på DinSko har tagit första steget på vägen mot ett mer hållbart skomode och tillsammans kan vi ta större steg för att minska vårt avtryck på miljön.

Följ med oss och upptäck vårt växande A Better Choice-sortiment i butik och online och minska ditt fotavtryck du med!

"Footprint in Fashion, not on the Planet."

Material med mindre miljöpåverkan

Olika material har olika stor påverkan på miljön. Till våra A Better Choice-skor använder vi noggrant utvalda material som är mer skonsamma mot planeten eftersom de kräver mindre kemikalier, energi och vattenåtgång. Materialen vi väljer till detta sortiment är återvunna eller ekologiska och har certifierats av oberoende certifieringsorgan för att säkerställa att de lever upp till uppsatta krav.

Vår återvunna polyester är tillverkad av förbrukade PET-flaskor och spillmaterial. Eftersom detta material redan producerats minskar vi vår användning av råmaterial från icke förnybara källor och sparar på naturens resurser.

Den ekologiska bomullen vi använder är certifierad enligt Global Organic Textile Standard eller Organic Content Standard. Båda dessa märkningar ställer krav på och säkerställer ekologiskt innehåll i materialet. Det innebär att fibrerna är ekologiskt odlade i enlighet med internationell lagstiftning om ekologisk produktion. Den ekologiska bomullen odlas utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel och lämnar ett mindre koldioxidavtryck.

Minsta möjliga användning av kemikalier

Genom att använda oss av återvunna och ekologiska material kan vi minska förekomsten av miljöskadliga kemikalier redan under materialframställningen. Vi ställer höga krav på alla våra skor avseende kemikalier och andra problematiska ämnen och följer strikt uppsatta regelverk, både egna och externa. De krav som gäller för vårt sortiment A Better Choice går alltså utöver de redan befintliga kraven vi följer i produktionen av våra skor.

Vi testar både de material vi använder och de färdiga produkterna så att våra kunder kan känna sig trygga med att de skor vi säljer är ofarliga att använda och har tillverkats under goda och säkra arbetsförhållanden.

Feetfirst

I ditt välkomstmail hittar du din rabattkod som ska anges i kassan och som ger 10% på ett köp hos FEETFIRST

Medlemskap

Välkommen till FEETFIRST Friends. Genom att registrera dig som medlem i FEETFIRST Friends godkänner du dessa villkor och bestämmelser.

FEETFIRST Friends är ett lojalitetsprogram där du tjänar in poäng som ger dig rabatter, erbjudanden, inbjudningar till tävlingar och events och mycket mer.

Ansvarig för FEETFIRST Friends är NilsonGroup AB.

Medlemskapet i FEETFIRST Friends är kostnadsfritt och tecknas med dig som är över 16 år och folkbokförd i Sverige. Som medlem registrerar du alla köp genom att ange personnummer i kassan (du behöver inget klubbkort).

Medlemskapet gäller i samtliga NilsonGroups svenska butiker, dvs. hos Din Sko, våra Ecco Stores, Jerns, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten, samt på feetfirst.se. Medlemskapet och övriga förmåner gäller endast vid köp till dig själv eller personer i ditt hushåll. Medlemskap är personligt och kan ej överföras på någon annan.

Poäng

Samtliga köp (dock inte köp av presentkort) genererar poäng. För att poäng ska registreras måste du visa upp giltig legitimation i butik alternativt ange personnummer vid köp på feetfirst.se.

Poäng beräknas från och med ditt första köp som medlem och registreras på ditt medlemskap. Endast köp till dig själv eller personer i ditt hushåll genererar poäng.

Du kan också tjäna poäng genom att delta i andra aktiviteter som genererar poäng och som klubben då och då erbjuder.

Poängen du tjänat in är personliga och kan ej föras över på annan person eller medlem.

De poäng du har tjänat vid köp av en vara dras bort från ditt medlemskonto om du returnerar varan.

Dina poäng baseras på 12 månader efter intjäningsdagen.

Hantering av personuppgifter

NilsonGroup behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Personuppgiftsansvarig är NilsonGroup AB (org. nr: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Personuppgifter som vi behandlar är ditt för- och efternamn, din e-postadress, ditt mobilnummer, ditt personnummer, din postadress samt uppgifter om dina köp (d.v.s. kassakvitton). Vi behandlar dina uppgifter för att administrera poäng, skicka kundanpassade medlemserbjudanden, göra marknads- och kundanalyser samt för att möjliggöra riktad marknadsföring och aktiviteter till dig baserat på dina tidigare inköp.

Vi sparar dina personuppgifter så länge du är medlem i FEETFIRST Friends.

Vi kan komma att anlita andra företag för att administrera ditt medlemskap och hjälpa oss med marknadsföringsutskick. Dessa företag är personuppgiftsbiträden och det är fortfarande vi som är personuppgiftsansvariga. Vi använder Bisnode för att uppdatera adressuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att överföras till land utanför EU eller EES. Huvuddelen av all kommunikation från FEETFIRST Friends sker via e-post och sms, men även adresserade utskick förekommer. Om du inte vill ha utskick med erbjudanden kan du när som helst kontakta FEETFIRST kundservice. Du har rätt att skriftligen begära att få information om vilka uppgifter vi registrerat om dig. Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter.

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

För att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter behöver vi en så kallad rättslig grund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla det avtal vi har med dig som medlem.

Avsluta medlemskap

Ditt medlemskap gäller tills vidare. Du kan säga upp ditt medlemskap genom att kontakta FEETFIRST kundservice. Om medlemskapet har varit inaktivt i 36 månader så kommer det att avslutas. NilsonGroup har rätt att säga upp ditt medlemskap med omedelbar verkan i händelse av missbruk (t.ex. om du inte betalar för dina köp). I samband med att ditt medlemskap upphör att gälla kommer ditt medlemsnummer att spärras och samtliga av dina registrerade personuppgifter att raderas från medlemsregistret. Detta sker så snart alla eventuella ekonomiska transaktioner är reglerade. Du har inte rätt till registrerade poäng efter det att ditt medlemskap upphört att gälla.

Ändring av villkoren

Dessa medlemsvillkor gäller från och med den 1 maj 2019, för dig som är medlem i FEETFIRST Friends. NilsonGroup förbehåller sig rätten att ändra medlemsvillkoren. Ändringar träder i kraft i samband med att dessa publiceras på feetfirst.se där senaste villkoren alltid finns. NilsonGroup är inte ansvarig för bristande uppfyllelse av sina åtaganden enligt medlemsvillkoren eller skada som beror på omständigheter utanför NilsonGroups kontroll såsom, men inte begränsat till, lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet (sk. force majeure).

Kontakt

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg
friends@feetfirst.se

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.

10% på ditt första köp!

Bli medlem och få nyheter, klubbpriser och inspiration!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster samtycker du till detta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter och cookies.