Samhällsengagemang

SOS BARNBYAR

SOS Barnbyar är en federation som bedriver verksamhet för att förbättra tillvaron för de allra mest utsatta barnen. Runt om i världen finns 150 miljoner barn som förlorat en eller båda sina föräldrar. SOS Barnbyar jobbar för att sätta dessa barns bästa i fokus och hjälpa så många som möjligt. Föräldralösa och övergivna barn får ett nytt hem i någon av barnbyarna, medan familjer som har det svårt får stöd och hjälp för att förhindra att barnen blir övergivna. NilsonGroup har sedan 2007 samarbetat med SOS Barnbyar.

För mer information: sos-barnbyar.se

 

HUMAN BRIDGE

Human Bridge är en professionell organisation som utför materialrelaterade projekt inom bistånd. Årligen sker insatser till ett 25-tal länder. En del insatser sker i samverkan med andra organisationer, bland annat Läkarmissionen och Erikshjälpen. Bistånd, miljö och sociala insatser är Human Bridges kärnområden. Genom deras arbete är de med och gör skillnad för både människa och miljö. Under 2016 skänkte NilsonGroup skor till Human Bridges biståndsprojekt.

För mer information: humanbridge.sePLAN INTERNATIONAL

PLAN International är en självständig utvecklings- och humanitär organisation som arbetar med barns rättigheter och jämlikhet för flickor. De strävar efter en rättvis värld,
tillsammans med barn, unga människor, sina bidragsgivare och partners. Under 2016 genomfördes 2 kampanjer i butik och på nätet för att stödja PLAN Internationals arbete.

För mer information: plan-international.orgMUSIKHJÄLPEN

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder programledarna direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof; det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år. Nilsongroup donerade pengar till Musikhjälpen 2016.

För mer information: sverigesradio.se

;

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK