FEETFIRSTDin SkoEccoJernsNilson ShoesSkopunkten
Välj butik
FRI FRAKT & FRI RETURHitta butik

Varukorgen är tom

Frakt 0 SEK*

Total 0 SEK

* FRI FRAKT!

Till kassan
  • FEETFIRST
  • Din Sko
  • Ecco
  • Jerns
  • Nilson Shoes
  • Radical Sports
  • Skopunkten

Nu presenterar Radical Sports ett nytt sneakersmärke till sitt sortiment. En del kan säkerligen komma att känna igen varumärket då Le Coq Sportif återigen fått ett uppsving i och med rådande sneakerstrend. Läs intervjun nedan med designchefen Frederic Pertusier, om hur märket har utvecklats och erhållit sina ikoniska modeller. Det bästa från Le Coq Sportif finns nu tillgängligt för dam och herr här.

Hur och när grundades Le Coq Sportif?

Le Coq Sportif grundades för 135 år sedan, 1882, i Romilly-sur-Seine, nära Frankrikes textilhuvudstad Troyes. Från början var syftet att erbjuda sportprodukter av hög kvalitet till idrottare, både individuellt och till hela lag. Le Coq Sportif har haft en lång rad framgångar på det idrottsliga området – Bernard Hinaults fem Tour de France-segrar, Yannick Noahs vinst i Franska Öppna mästerskapen 1983 och Argentinas seger i fotbolls-VM 1986 med Diego Maradona som stjärna, samt Italiens VM-guld 1982 – ögonblick som för alltid knyter samman varumärket med sport.

Le Coq Sportif sponsrar utövare inom klassiska sporter: den tricolorfärgade logotypen finns på ledartröjan i Tour de France och 2014 inledde märket ett samarbete med den franske tennisspelaren Richard Gasquet. 2015 gjorde märket comeback inom damtennisen och inom fotbollen genom partnerskap med Saint Etienne i Franska ligan och Fiorentina i italienska Serie A. Och under 2016 återvände Le Coq Sportif genom ett samarbete med det franska laget  Racing 92 till rugbyn, en sport där märket genom åren rönt stora framgångar.

2010 öppnade Le Coq Sportif åter upp produktion i Romilly-sur-Seine, där det nu finns en workshop för att designa och utveckla nya produkter i en stimulerande miljö med långa hantverkstraditioner. Här förenar vi noggrannhet, expertis och moderna influenser med avstamp i historien när vi skapar nya kollektioner. Resultatet blir eleganta kollektioner med innovativ design. Produkterna tillverkas i högkvalitativa material i fina snitt och omsorgsfullt valda färger. 

Varför är det en tupp i logotypen? 

Tuppen är en symbol för Frankrike, den symboliserar stolthet och mod. Le Coq Sportif är Frankrikes äldsta kvalitetsföretag inom sport och har använt symbolen från starten. 

När introducerades Le Coq Sportif i Sverige för första gången? 

För tio år sedan, med skomodellen Wendon för kvinnor. En modell som nu är uppdaterad och ingår i SS17-kollektionen, i ett litet urval färgkombinationer och i begränsad upplaga. 

Vad har inspirerat kollektionen för SS17?

Alla kollektioner är uppbyggda kring vårt motto: ”Sport & Savoir Faire”. Designmässigt visar det sig genom våra sportrötter, vår särskilda omsorg om kvalitet och noggrannhet i tillverkningen och en stark prägel från vår franska kultur. Den nya kollektionen är inget undantag och vi har tagit det ett steg till, med ännu bättre kvalitet i våra material –  som garvat skinn, mocka och Cordura®-nylon. Vi har också strävat efter en livfull, ljus färgskala med reflekterande detaljer och genomsläpplighet, framför allt i damkollektionen. Lackat skinn, metallicdetaljer och mesh är andra inslag i SS17-kollektionen. 

Vilka är nyckelmodellerna i kollektionen?

I herrkollektionen är QUARTZ, en av de ikoniska skomodellerna från 70-talet, en av höjdpunkterna den här säsongen. Jag älskar den nedtonade och dekonstruerade looken och känslan, perfekt för sommaren. I andra änden av skalan vill jag lyfta fram OMICRON som ett måste den här säsongen. Siluetten är inspirerad av OMEGA, en annan av våra ikoniska modeller, och har en modern look. Den är lätt och superbekväm tack vare sin integrerade innersula.

I damkollektionen är CHARLINE en klassiker som kan matchas med det mesta tack vare sin rena design och elegans, medan LCS-R FLOW förenar elegans och attityd med sin tjockare, 90-talsinspirerade sula. 

Vilken modell är din egen favorit, ur ett designerperspektiv? 

Min favoritsneaker är LCS-R PURE MONO LUX, för sin minimalistiska estetik. Det är förmodligen också den modell som bäst representerar vad vi vill uppnå som märke, designmässigt: den perfekta mixen av retroinspirerade siluett, modern och ren design och suveränt hantverk. Den är gjord i förstklassigt skinn med lite grövre skärningar och har en bekväm innersula i neopren. 

Har ni någon förebild för märket?

Nej, VARUMÄRKET är förebilden. Vi skapar alla våra produkter med Le Coq Sportifs grundare Emile Camusets värderingar i åtanke. Att erbjuda kvalitet genom enkel och stilren estetik var grunderna redan 1882 och det gäller fortfarande för vår kreativa process. Sedan måste vi designers plocka upp relevanta trender för att krydda kollektionerna och använda de senaste tekniska innovationerna för att ta märket in i samtiden. Vi leker också mycket med vårt franska ursprung genom att använda trikolorens färger i våra kollektioner och ibland hänvisa till vår historia, vår matkultur, våra arkitektoniska landmärken osv. 

Hur bär du dina Le Coq Sportif-sneakers i vår och sommar?

Jag skulle matcha ett par Made in France LCS-R 800 PREMIUM BBR med ett par beigea bomullsshorts och vår rundhalsade TRICOLORE-sweater för en elegant och uttrycksfull outfit. 

Hur ser framtidsplanerna ut? Hur ska ni utveckla märket?

Mitt mål är att bevara de värden som finns i varumärkets DNA samtidigt som vi tar in moderna influenser för att nå en yngre och uppdaterad målgrupp. Det är en balans för att bibehålla märkets attraktionskraft. Ett annat mål är att få vår skokollektion och klädkollektion att närma sig varandra, att de pratar samma språk och känns igen som Le Coq Sportif. I en värld som flödar över av produkter och märken är det viktigt att behålla fokus och ha en tydlig utgångspunkt för sitt märke. 


Medlemskap

Ansvarig för FEETFIRST Friends är NilsonGroup AB. Medlemskapet i FEETFIRST Friends är kostnadsfritt och tecknas med dig som är över 16 år och folkbokförd i Sverige. Som medlem registrerar du alla köp genom att ange personnummer i kassan (du behöver inget klubbkort).

Medlemskapet gäller i samtliga NilsonGroups svenska butiker, dvs. hos Din Sko, våra Ecco Stores, Jerns, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten, samt på feetfirst.se. Medlemskapet och övriga förmåner gäller endast vid köp till dig själv eller personer i ditt hushåll. Personer i samma hushåll kan koppla ihop sina medlemskap för att gemensamt samla bonus. Maximalt kan tre medlemmar anslutas till ett huvudmedlemskap. För sammankoppling av medlemskap kontakta FEETFIRST kundservice.

Bonus

Samtliga köp (dock inte köp av presentkort) är bonusgrundande. För att bonus ska registreras måste du visa upp giltig legitimation i butik alternativt ange personnummer vid köp på feetfirst.se. Bonus beräknas från och med ditt första köp som medlem och registreras på ditt medlemskap. Endast köp till dig själv eller personer i ditt hushåll är bonusgrundande. Gemensamt upparbetad bonus utbetalas till huvudmedlem men kan även lösas in av annan ansluten medlem. Bonus utgår med 2% av det totala inköpsbeloppet och betalas ut två gånger per år. Minsta belopp som betalas ut är 25 kr. Utbetalning sker i intervaller om 25 kr, dvs. 25 kr, 50 kr, 75 kr osv. Ej utbetalad bonus sparas till nästa utbetalningstillfälle. Du kan använda intjänad bonus vid köp av varor i NilsonGroups svenska butiker eller på feetfirst.se. Du kan inte lösa in bonus mot kontanter. Efter ett år förfaller outnyttjad bonus.

Personuppgiftshantering

NilsonGroup behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Personuppgiftsansvarig är NilsonGroup AB (org. nr: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Personuppgifter som vi behandlar är ditt för- och efternamn, din e-postadress, ditt mobilnummer, din födelsedag, din postadress samt uppgifter om dina köp (d.v.s kassakvitton). Vi behandlar dina uppgifter för att administrera bonus, för att skicka dig kundanpassade medlemserbjudanden, för att göra marknads- och kundanalyser samt för att möjliggöra riktad marknadsföring till dig baserad på dina tidigare inköp.

Vi sparar dina personuppgifter så länge du är medlem i FEETFIRST Friends.

Vi kan komma att anlita andra företag för att administrera ditt medlemskap och hjälpa oss med marknadsföringsutskick. Dessa företag är personuppgiftsbiträden och det är fortfarande vi som är personuppgiftsansvariga. Vi använder Bisnode för att uppdatera adressuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att överföras till land utanför EU eller EES. Huvuddelen av all kommunikation från FEETFIRST Friends sker via e-post och sms, men även adresserade utskick förekommer. Om du inte vill ha utskick med erbjudanden kan du när som helst kontakta FEETFIRST kundservice. Du har rätt att en gång per år, utan kostnad, skriftligen begära att få information om vilka uppgifter vi registrerat om dig. Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter. 

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

För att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter behöver vi en så kallad rättslig grund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla det avtal vi har med dig som medlem. 

Avsluta medlemskap

Ditt medlemskap gäller tills vidare. Du kan säga upp ditt medlemskap genom att kontakta FEETFIRST kundservice. Om bonusgrundande köp inte gjorts under 36 månader kommer medlemskapet avslutas. NilsonGroup har rätt att säga upp ditt medlemskap med omedelbar verkan i händelse av missbruk (t.ex. om du inte betalar för dina köp). I samband med att ditt medlemskap upphör att gälla kommer ditt medlemsnummer att spärras och samtliga dina registrerade personuppgifter att raderas från medlemsregistret. Detta sker så snart alla eventuella ekonomiska transaktioner är reglerade. Du har inte rätt till registrerad bonus efter det att ditt medlemskap upphört att gälla. 

Ändring av villkoren

Dessa medlemsvillkor gäller från och med den 20 september 2017, för dig som är medlem i FEETFIRST Friends. NilsonGroup förbehåller sig rätten att ändra medlemsvillkoren. Ändringar träder i kraft i samband med att desa publiceras på feetfirst.se där senaste villkoren alltid finns. NilsonGroup är inte ansvarig för bristande uppfyllelse av sina åtaganden enligt medlemsvillkoren eller skada som beror på omständigheter utanför NilsonGroups kontroll såsom, men inte begränsat till, lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet (sk. force majeure). 

Kontakt

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg

0340-86650 
friends@feetfirst.se

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster samtycker du till detta. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter och cookies.