//Sofi Fahrman//
ÅLDER: 37. BOR: Stockholm & Verbier. AKTUELL MED: Vårkampanj för FEETFIRST, nya podden ”Trettio plus trevar”, appen Left or Right och en ny klädkollektion för mamma och dotter. HAR ALLTID MED MIG: En jättekamera så jag kan dokumentera min vardag. HEMLIG TALANG: Kan skapa strömavbrott. GARDEROBSMOTTO: 
En in, en ut. INSTAGRAM: 
@sofifahrman1

Sofi Fahrman


”Skor kan starta en konversation”

Med nyfikenhet som främsta tillgång är Sveriges modeprofil Sofi Fahrman ständigt på jakt efter nya äventyr runt om i världen, något som gjort henne till ett strukturerat packningsproffs. I vår sätter hon fötterna i fokus och lär oss att resa lätt.

av ANNA THELNING

MED RULLAR I HÅRET, en hårtork vid örat och frukost i handen blir det tydligt att det här med multitasking är något av Sofi Fahrmans superskill. Vi träffar henne i en studio söder om Stockholm där hon befinner sig för att spela in FEETFIRSTS vårkampanj. Det är många som pockar på hennes uppmärksamhet och jag undrar om det här är ett vanligt scenario i hennes liv. – Absolut, det är alltid full fart. Ingen dag är den andra lik. Det finns ingen stämpelklocka eller satta måsten, för utom att jag måste hämta och lämna min dotter på dagis. För några år sedan hände allting back to back och jag flängde runt mellan olika baser. Idag ser min vardag annorlunda ut. Jag har insett att jag har blivit äldre och vet att jag behöver återhämtning, mer balans och pausdagar. Så det planerar jag in lika mycket som jag planerar in galenskap. 

Och var hittar du lugnet? – Nu har jag och min dotter fördelen att vi kan tillbringa mycket tid i Verbier, där hennes pappa bor. Där, i naturen, hittar jag lugnet. Dålig täckning på mobilen gör det enklare att koppla bort omvärlden. På väg till dagis måndag morgon finns inte så mycket tid för långa samtal, men i sittliften, där har jag kvalitetstid med min dotter. 

Är miljöombytet viktigt? – Jo, det är det nog. Jag har under så många år levt med flera olika baser så jag har vant mig vid den stimulansen. Men jag är en väldigt nyfiken person som hela tiden tar på mig nya uppdrag och utvecklar nya idéer så ultimat balans kommer jag nog aldrig uppnå. Men jag försöker och blir bättre på det för varje år.

Nyfikenheten, är det den som driver dig? – Absolut. Och att försöka inspirera andra i alla de projekt som jag tar mig an. Jag vill inte placera mig själv i ett fack. Det finns inget  roligare än att prova nya saker. 

Blir du lätt uttråkad? – Ja, när jag blir för bekväm blir det tråkigt. Prestation och utmaning går ofta hand i hand. Det blir alltid bättre när det finns ett uns av osäkerhet inblandat. 

Det hör inte till ovanligheten att du byter både kontinent, tidzon och klimat under en vecka. Du måste vara en mästare på att packa? – Ja, det är lite av en superskill jag har. Speciellt efter det att jag fick barn och har pendlat till Verbier under flera år. Men jag har nog alltid varit en travel light-person. Då jag reste med tjejkompisar när jag var yngre hade jag alltid den minsta väskan. 

Lite oväntat med tanke på ditt stora modeintresse? – Under Fashion Week i t.ex. New York ser man ofta folk som kommer med en hel väska fylld med bara skor. Sån är inte jag, tvärtom. Ju mindre valmöjligheter jag ger mig själv, desto skönare. Jag försöker planera alla outfits i förväg. Struktur är nyckeln till framgång. 

Vilka plagg har du alltid med dig? – Jag väljer alltid plagg och skor som går att matcha med varandra. Ett par välsittande jeans, den lilla svarta – vinnarklänningen som man alltid känner sig fin i, en vit och en svart t-shirt och något randigt. Älskar randigt. 

Och på skofronten? – Jag har alltid med mig ett par loafers, sneakers och ett par höga klackar som jag vet att jag inte får skoskav av. Favoriten är ett par som bara har två tunna remmar över foten. En sko jag vet att jag kan ha tre kvällar i rad utan problem. 

Vad betyder skor för dig? – Skorna är verkligen accessoaren som kan lyfta en hel outfit. Skor kan starta en konversation och få dig att känna dig extra fin. Tidigare hade jag en hel skovägg men på senare tid har jag faktiskt sålt av en hel del och skänkt till välgörenhet. Nu har jag bara kvar skor som jag verkligen använder. Men de byts dock ut ganska ofta efter devisen en in, en ut.

Men allt handlar inte om mode. Du är aktuell med en ny podcast också, ”Trettio plus trevar”, som hamnade direkt på topplistan. – Ja, den är ett bra exempel på projekt där jag bara kastar mig in i något nytt och främmande. Jag gör den med min bästa vän Tove Norström och Klara Svensson som jag inte känner så väl än. Vi lär känna varandra genom podden vilket känns lite nervöst men jag tror det adderar en extra dimension. Trettio plus trevar är en podcast om den absoluta förvirringen kring livet i 30-årsåldern. Redan efter tre avsnitt är vi uppe i 400 000 nedladdningar så det bådar ju gott för framtiden.  

Utvalda favoriter

Filter
 • Avdelning
 • Skotyp
 • Storlek
 • Färg
 • Pris
  SEK SEK
 • Varumärke
  • A

  • B

  • C

  • D

  • E

  • F

  • G

  • H

  • I

  • J

  • K

  • L

  • M

  • N

  • O

  • P

  • R

  • S

  • T

  • U

  • V

  • W

  • X

  • Z

 • Tillfälle
 • Butiker
 • Avancerade filter
 • Rensa filter
  Visa valda
{ "event": "impression", "ecommerce": { "impressions": [ { "name": "Clara Mule", "id": "305337", "price": "499.00", "brand": "Clou", "category": "Dam", "variant": "Svarta", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 1, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Sandalett", "id": "305513", "price": "199.00", "brand": "Dinsko", "category": "Dam", "variant": "Gröna", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Din Sko", "position": 2, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Sandalett", "id": "304926", "price": "349.00", "brand": "Alley", "category": "Dam", "variant": "Svarta", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Skopunkten", "position": 3, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Corinne Mule", "id": "307116", "price": "899.00", "brand": "Clou", "category": "Dam", "variant": "Svarta", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 4, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Kaitlin Slip On", "id": "307589", "price": "999.00", "brand": "Billi Bi", "category": "Dam", "variant": "Rosa", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 5, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Kaitlin Bow", "id": "307603", "price": "1099.00", "brand": "Billi Bi", "category": "Dam", "variant": "Gråa", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 6, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" }, { "name": "Saide Mule", "id": "305490", "price": "799.00", "brand": "Vagabond", "category": "Dam", "variant": "Svarta", "dimension4": "feetfirst", "dimension9": "Nilson Shoes", "position": 7, "list": "aplb - feetfirst > sofi fahrman intervju" } ] } }
;

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta använda våra tjänster godkänner du detta. Läs mer om cookies

OK

BLI MEDLEM OCH FÅ 10% PÅ NÄSTA KÖP i BUTIK!

VÄNLIGEN GODKÄNN VILLKOREN OCH FYLL I DITT PERSONNUMMER.

Medlemskap

Ansvarig för FEETFIRST Friends är NilsonGroup AB. Medlemskapet i FEETFIRST Friends är kostnadsfritt och tecknas med dig som är över 16 år och folkbokförd i Sverige. Som medlem registrerar du alla köp genom att ange personnummer i kassan (du behöver inget klubbkort).

Medlemskapet gäller i samtliga NilsonGroups svenska butiker, dvs. hos Din Sko, våra Ecco Stores, Jerns, Nilson Shoes, Radical Sports och Skopunkten, samt på feetfirst.se. Medlemskapet och övriga förmåner gäller endast vid köp till dig själv eller personer i ditt hushåll. Personer i samma hushåll kan koppla ihop sina medlemskap för att gemensamt samla bonus. Maximalt kan tre medlemmar anslutas till ett huvudmedlemskap. För sammankoppling av medlemskap kontakta FEETFIRST kundservice.

Bonus

Samtliga köp (dock inte köp av presentkort) är bonusgrundande. För att bonus ska registreras måste du visa upp giltig legitimation i butik alternativt ange personnummer vid köp på feetfirst.se. Bonus beräknas från och med ditt första köp som medlem och registreras på ditt medlemskap. Endast köp till dig själv eller personer i ditt hushåll är bonusgrundande. Gemensamt upparbetad bonus utbetalas till huvudmedlem men kan även lösas in av annan ansluten medlem. Bonus utgår med 2% av det totala inköpsbeloppet och betalas ut två gånger per år. Minsta belopp som betalas ut är 25 kr. Utbetalning sker i intervaller om 25 kr, dvs. 25 kr, 50 kr, 75 kr osv. Ej utbetalad bonus sparas till nästa utbetalningstillfälle. Du kan använda intjänad bonus vid köp av varor i NilsonGroups svenska butiker eller på feetfirst.se. Du kan inte lösa in bonus mot kontanter. Efter ett år förfaller outnyttjad bonus.

Personuppgiftshantering

NilsonGroup behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning. Personuppgiftsansvarig är NilsonGroup AB (org. nr: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Personuppgifter som vi behandlar är ditt för- och efternamn, din e-postadress, ditt mobilnummer, din födelsedag, din postadress samt uppgifter om dina köp (d.v.s kassakvitton). Vi behandlar dina uppgifter för att administrera bonus, för att skicka dig kundanpassade medlemserbjudanden, för att göra marknads- och kundanalyser samt för att möjliggöra riktad marknadsföring till dig baserad på dina tidigare inköp.

Vi sparar dina personuppgifter så länge du är medlem i FEETFIRST Friends.

Vi kan komma att anlita andra företag för att administrera ditt medlemskap och hjälpa oss med marknadsföringsutskick. Dessa företag är personuppgiftsbiträden och det är fortfarande vi som är personuppgiftsansvariga. Vi använder Bisnode för att uppdatera adressuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att överföras till land utanför EU eller EES. Huvuddelen av all kommunikation från FEETFIRST Friends sker via e-post och sms, men även adresserade utskick förekommer. Om du inte vill ha utskick med erbjudanden kan du när som helst kontakta FEETFIRST kundservice. Du har rätt att en gång per år, utan kostnad, skriftligen begära att få information om vilka uppgifter vi registrerat om dig. Du kan när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter. 

Rättslig grund för behandling av personuppgifter

För att vi ska ha rätt att behandla dina personuppgifter behöver vi en så kallad rättslig grund. Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla det avtal vi har med dig som medlem. 

Avsluta medlemskap

Ditt medlemskap gäller tills vidare. Du kan säga upp ditt medlemskap genom att kontakta FEETFIRST kundservice. Om bonusgrundande köp inte gjorts under 36 månader kommer medlemskapet avslutas. NilsonGroup har rätt att säga upp ditt medlemskap med omedelbar verkan i händelse av missbruk (t.ex. om du inte betalar för dina köp). I samband med att ditt medlemskap upphör att gälla kommer ditt medlemsnummer att spärras och samtliga dina registrerade personuppgifter att raderas från medlemsregistret. Detta sker så snart alla eventuella ekonomiska transaktioner är reglerade. Du har inte rätt till registrerad bonus efter det att ditt medlemskap upphört att gälla. 

Ändring av villkoren

Dessa medlemsvillkor gäller från och med den 20 september 2017, för dig som är medlem i FEETFIRST Friends. NilsonGroup förbehåller sig rätten att ändra medlemsvillkoren. Ändringar träder i kraft i samband med att desa publiceras på feetfirst.se där senaste villkoren alltid finns. NilsonGroup är inte ansvarig för bristande uppfyllelse av sina åtaganden enligt medlemsvillkoren eller skada som beror på omständigheter utanför NilsonGroups kontroll såsom, men inte begränsat till, lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, lockout eller annan liknande omständighet (sk. force majeure). 

Kontakt

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg

0340-86650 
friends@feetfirst.se

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy